Държавата капитулира пред собствениците. Нашето културно-историческо наследство не струва и стотинка, когато

...
Държавата капитулира пред собствениците. Нашето културно-историческо наследство не струва и стотинка, когато
Коментари Харесай

Минеков: Олигарси съсипват културно-историческото ни наследство

" Държавата капитулира пред притежателите. Нашето културно-историческо завещание не коства и стотинка, когато отсреща ви застанат олигарси и техните кметове. "

Това разяснява в предаването " Неделя 150 " на БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

" Още предходната година кметът на Пловдив е дал разрешение за така наречен сигурност и здраве поръчка, която значи, че той позволява сриването на постройката. "

Минеков изрази съмнение, че след като в предходен интервал постройката от Тютюневите хранилища в Пловдив " не е била допряна ", е трябвало да се случи по този начин, че тъкмо в интервала, когато той е длъжностен министър, тя да бъде съборена.

" Явно, че задачата е била освен това да се случи, само че това да бъде и един жест, ориентиран към служебното държавно управление. Бях предизвестен, че притежателите разполагат с 11 медийни уеб страницата, които обработват мнението в Пловдив, а частично и в София, което беше нещо и като закана. "  

Проф. Минеков цитира следствие на " Биволъ ", съгласно което съборената постройка е благосъстоятелност на " едни известни производители на ракия, които са били прекомерно близо до партия ГЕРБ ".

" Воювам с настоящия Закон за културно завещание от 2009 година ", посочи Велислав Минеков. По думите му, в случай че някои от до момента направените оферти за промени в закона са влезнали в Народното събрание, " това нямаше да се случи ".

" На този закон основният му сакатлък е във връзка с недвижимото културно завещание ", безапелационен е служебният министър на културата.

" Побеждава " положителният капитал ", побеждава новата ни буржоазия. Те побеждават, защото правят по този начин, че в Народното събрание да няма решения, които са ориентирани против тях. На това се дължи този сакат закон. На това се дължи голямата, странна сбирка на Васил Божков. Всичките тези палежи, които не бяха единствено в Пловдив. Зад тези палежи стоят бизнес ползи. "

" Никой не гледа съществено от политиците към Министерството на културата и към този закон. Това е бедата. Поради този закон съществуват безобразия, които са неизмерими. Едно от тях е иманярството. България по данни на Европол всяка година изнася сред 60 000 и 90 000 обекта, наречени културна полезност. Имаме и велики колекционери, които употребяват този закон по най-неправилния метод ", сподели още Велислав Минеков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР